Dragon BMX

Hadsund

Stort BMX-stævne i Hadsund

Weekenden 26. og 27. august 2017 var Dragon BMX-Klub løbsansvarlig ved Car Steam Wash National Cup 5. og 6.  afdeling, som er BMX-sportens svar på en landspokalturnering. Løbsserien er en landsdækkende turnering, der afvikles over 4 weekender på 4 forskellige baner fordelt over hele landet. Klubben har i længere tid forberedt sig til denne weekend, hvor der har skulle laves invitation til løbet, forberede campingmulighed for mange af de tilrejsende, organisere parkering og ikke mindst få sat BMX-banen i top stand, så den var klar til afvikling af løbet.

Løbsserien er også åben for udenlandske kørere og flere havde fundet vejen fra Sverige for at deltage. Der var en fin deltagelse med 248 og 245 deltagere for henholdsvis lørdag og søndag. Dragon stillede op med 26 kørere. Da BMX er en rigtig familiesport har der været betydelig flere gæster end de ca. 250 BMX-kørere, hvor både mor, far og søskende er med. Så der var fyldt godt op med mennesker omkring den 350 m lange BMX bane.

De første deltagere dukkede allerede op fredag, hvor der var mulighed for at campere ved klubhuset. Lørdag startede løbet med to træninger af 45 minutters varighed. Første træning var for de yngste, op til 12-årige. Anden træning var for de 13-årige og ældre. For alle klasser gælder det at der køres 3 indledende heat. Alt efter hvor mange der deltager i den enkelte klasse køres der ¼-finaler, ½-finaler samt B- og A-finale. I denne turnering køres der to årgange sammen sådan at 13 og 14-årige kører mod hinanden om lørdagen og om søndagen er det 14 og 15-årige der kører sammen. Ud fra et pointsystem kåres weekendens vindere i de enkelte årgange.

Vejrguderne var nådige under weekendens stævne. Det var så heldigt at de byger der kom mens løbet var i gang enten faldt under den sidste del af søndagens træning eller i løbspausen. Regnen kom dog om aftenen og natten til søndag og påvirkede de camperende.

Løbet havde deltagelse af en af landets stjerner. Simone Tetsche Christensen fra Bjerringbro BMX Klub og som repræsenterede Danmark i kvindernes BMX under sidste OL, deltog om lørdagen. Det er til inspiration for alle de unge kørere, når de bedste danske kørere stiller op.

Klubbens lokale kørere blandede sig i toppen og følgende tog podiepladser med hjem.

Kasper Thorhauge 1. plads i Herre Cruiser 17-29 årige

Mike Rasmussen 3. plads i Herre Cruiser 17-29 årige

Johannes Overvad Jordansen 2. plads i Drenge 7 år

Anna-Maj Idskov 2. plads i Piger 8 år

William Thinggaard Boel 1. plads i Drenge 8 år

Jonas Idskov 3. plads i Drenge 11 år

Marcus Leth 2. plads i Drenge 13 år

Thor Hjul Seedorf 3. plads i Drenge 13 år

Alberte Idskov 1. plads i Piger 14 år

Benita Thorhauge Sahic 2. plads i Piger 15 år

Sarah Thorhauge 2. plads i Kvinder Open Pro Elite

Comments are closed.